Akváriumok

Tengeri akvarisztika

Terráriumok

 

Rágcsáló

Madár

Horgászat

Kertitó

Referenciák

ZŐLD ANOLIS

Zőld anolis

 

Leírás:

Amerikai élőhelye főleg Louisiana és Karolina államainak lomberdeivel, cserjékkel körülhatárolt területeire korlátozódik. Testének alapszíne élénkzöld, melyet környezetének, hangulatának és egészségi állapotának megfelelően - egészen a csokoládébarna színig - változtatni tudja. A tulajdonsága miatt Amerika kaméleonjának is nevezik. Legjellemzőbb vonása mégis a hímek izgalmi állapotában igen feltűnő, fehér pontokkal tarkított, ibolyaszíntől a vörösig terjedő, látványos nagyságú toroklebenye. Az állatok nagysága elérheti a 18-22 centimétert.
Elhelyezésükre jól szellőző, magasépítésű terráriumot javasolok. Tenyészcsoport részére (mely 1 hímből és 3-4 nőstényből álljon) megfelelő egy 50x40x60 centiméter élhosszúságú ragasztott üvegből készített tartóedény. Aljzatként, 3-4 centiméter vastagságban virágföldet terítsünk el, melyet ne öntözzünk, mert ez a faj nem kedveli a nedves talajt. Dekorációként néhány elágazó, vastagabb ágat helyezzünk el. A terrárium hőmérséklete nappal 23-26 °C legyen, mely egy lokális területen (egy magasbanyúló faágon, a napozóhelyen) 4-5 °C-al magasabb lehet. Éjszaka megfelelő a 18-20 °C szobahőmérséklet. Ennek biztosítására elegendő a világításra szolgáló izzó által leadott hő. A vöröstorkú anolisz UV fénytartományú megvilágítást nem igényel.A levegő-páratartalom maximum 60%-ot érjen el.Vizesedényt nem kell biztosítani részükre, vízigényüket a növények langyos vizzel történő permetezésekor lecsapódó vízcseppek nyalogatásával, vagy a broméliák tölcsérében összegyűlő apró "tavakból" fedezik.
Táplálásuk semmilyen akadályt nem okoz, hiszen szívesen elfogyasztják a kisebb tücsköket, szöcskéket, repülő rovarokat (viaszmoly, légy stb.), apró pókokat.A vöröstorkú anoliszokat fogságban is nagyon könnyű szaporítani. A megfelelő párzási kedv eléréséhez azonban ajánlom, hogy az állatokat a téli hónapokban pihentessük. Ez azt jelenti, hogy decmbertől-február végéig alacsonyabb nappali hőmérsékleten (18-20 °C) és kevesebb táplálékot adva neveljük őket. Március elejétől a hőmérsékletet fokozatosan emeljük fel a normál értékekre. Változatos, bőséges táplálék biztosítása mellett nem marad el az eredmény. Mivel a hímek igen erősen területvédők, ügyeljünk arra, hogy a terráriumban csak egy példány legyen. Az "időjárás" változásának hatására a hím hamarosan megkezdi udvarlását, mely jellemzően a fej bólogatását jelenti. Az ivarérett nőstény hosszabb-rövidebb idő elteltével kötélnek áll és megtörténik a párosodás. Ezt követően a nőstény általában a dekorációra párosával felragasztja 2-4 darab tojásdad alakú, szürkésfehér színű, eleinte lágyhéjú és ragadós tojásait, melyek rövid idő múlva megkeményednek, illetve megszáradnak. A tojásokat ne vegyük ki a terráriumból. 24-28 °C hőmérsékleten 43-60 nap elteltével kelnek ki a kis gyíkok, és azonnal elkezdik önálló életüket. Apró rovarokkal etetve gyorsan fejlődnek.

Vissza

Ha a termékkel kapcsolatosan kérdése van, írjon emailt vagy a telefonszámon hívjon!
Üzenőfal:

                         

                                      Referenciáink!


550 Literes tengeri akvárium.
 


 

 

540 Literes akvárium.
 

 


3 db 890 Literes édesvízi akvárium egyben.
 

 


400 Literes tengeri akvárium.
 


560 Literes térelválasztó akvárium.
 

 


500 Literes tengeri akvárium.
 

 


600 Literes tengeri akvárium.
 

 


600 Literes térelválasztó akvárium.
 

 


500 Literes sarok akvárium.
 


1000 Literes tengeri akvárium.
 

 


400 Literes tengeri akvárium.
 

 


1250 Literes sügéres akvárium.
 

 


Terrárium sor.
 


340 Literes akvárium.
 


100 Literes akvárium.
 

 

Már lehetőség van üzletünkben bankkártyával való fizetésre is!

 

 

 

Kizárólag tengeris vevőink igényelhetik ezt a kártyát amely komoly kedvezményeket jelent számukra....így nagyon népszerű körükben!

 

Akvárium és terrárium árak egyedi méretek alapján is!

Az akváriumokat és terráriumokat speciális szakemberek gyártják egyedi méretek alapján is!Választható fekete és átlátszó ragasztásban több féle élcsiszolással.

Négy vagy sok szögletű ívelt elejü  változatokban is.

 

       

  IGÉNYELJEN TÖRZSVÁSÁRLÓI KÁRTYÁT ÜZLETÜNKBEN!

Nem tudja minek örűlne kedvese de szeretné meglepni valamivel? A tőrzsvásárlói kártyával ez lehetséges.

 

   

 

 

Etesd meg a halakat:

Figyelem! A jelenleg nincs Flash lejátszó telepítve vagy elavult, így a flash videó valószínűleg nem fog helyesen működni.
Töltse le a legfrissebb Flash lejátszót az Adobe weboldalról.

Akciós termék

Nyitvatartás

Hétfő-péntek: 09-17

Szombat: 09-12

Vasárnap: zárva

Telefon: 06 52 344025

Horgászbolt száma:
06 30 2183665

Cím: 4026. Debrecen, Darabos u. 8.

E-mail: halszendvicspc@gmail.com

Boltunk & Referenciák

Térkép