Akváriumok

Tengeri akvarisztika

Terráriumok

 

Rágcsáló

Madár

Horgászat

Kertitó

Referenciák

VÍZIAGÁMA

VÍZIAGÁMA

 

Leírás:

Leirása

A fej hosszúkás felülről lapított. Orra rövid. Feje viszonylag nagy.
Feje tetején ülő szeme narancssárgás, piros. Pupillája kerek. Torka piros, alapszíne zöld hátán kék sávokkal. Hasa sárga. Tüskéi kékek ezek nyakán viszonylag nagyok.
Nyugodt természetű, de nagyon aktív. Ha megijed torkát, felfújja.
Átlagosan 60-80 cm. A hímek nagyobbak és színesebbek. Ha két hím van együtt (nem tanácsos) akkor csak az egyik fog kiszínesedni.
Élőhelye a magas páratartalmú, viszonylag magas hőmérsékletű dzsungelek. Ázsiában honos.

Tartása

Egy 60 cm-es állatnak minimum egy 80x50x40 cm3-es (minimum 150liter) terrárium szükséges. Legyen ebben bőséges víz, amiben kedvére úszkálhat. Ennek állandó hőmérséklete legyen 30-32 C fokos. Ezt a hőmérsékletet vízmelegítővel érhetjük el. A víz fölött legyen ág, mert imádnak a vízbe ugrálni. Aljzati terület nem annyira számít, de sok mászási lehetőséget biztosítsunk az állatoknak. A terráriumot színesebbé tehetjük egy háttér poszterrel vagy „fallal”.
A páratartalom legyen kb. 90%-os ezt sok permetezéssel érhetjük el, valamint a vízmelegítő is párologtat. Aljzatnak ne használjunk forgácsot, mert, ha azt véletlenül lenyeli bélelzáródást, okozhat.
Használjunk inkább tőzeget vagy kéregdarabokat, de fontos, hogy ezeket állkereskedésben szerezzük be és ne kertészetben, mert az nincs fertőtlenítve, és tele lehet kórokozókkal.
A vizi agáma nagyon társaságkedvelő állat, így ha nem veszünk mellé társat, akkor sokat tartsuk kint és foglalkozzunk vele, mert hanem depressziós lehet, és ez nagyban kihathat egészségi állapotára. (pl.: nem eszik stb.…). Ha viszont veszünk mellé társat arra ügyelni, kell, hogy egy hím mellé legalább kettő nőstény szükséges, mert a hím egyet kikészít.

Táplálkozás

Fél, egy éves koráig etessük molyviasz lárvával és gyászbogár lárvával, valamint kis tücsökkel. Molyviasz lárvát csak hetente, kéthetente adjunk neki, mert rengeteg benne a fehérje. Egyébként 2, 3 naponta adjunk enni. Kaphat még desszertként málnát, banánt. Dinnyét és minden olyan gyümölcsöt, ami nem savas, mert az kikészíti a gyomrát. A felnőtt egyedeknek adjunk tücsköt és egeret, valamint kaphat gyászbogár lárvát kiegészítőként. Gyümölcsöt szintúgy kaphat. Azon ne csodálkozzunk, ha valamit nem akar megenni. Az agámák nagyon válogatósak és megvannak az időszakaik, hogy mikor mit akarnak enni. Ezt ki kell tapasztalni. Nagyon fontos, hogy az állat kapjon megfelelő mennyiségű vitamint! Nagyon érzékenyek arra, hogyha nem kapnak. Akár két hét alatt csontritkulásuk lehet, és akkor már lehet, hogy nincs visszaút, mert, ha időben nem vevődik észre, már nem lehet rajtuk segíteni, de megelőzhető, ha rendes kapja. Amikor eleséget adunk neki (ez mindig élő) mártogassuk bele a vitamin porba. Ilyet lehet kapni minden valamire való állatkereskedésben. Hetente tapogassuk és nyomkodjuk meg a száját, ajkát, mert ha az állkapcsa puha, akkor már baj van, de még menthető. Másik fontos dolog: A gyümölcsökben és rovarokban is nagyon sok a fehérje ezt a veséje kiválasztja és a vizelettel fehér csomókban, távozik. Átlagosan az állat, ha mindennap eszik mindennap, székel is. Figyeljük, hogy ez a fehér massza távozik-e a szervezetéből, mert, ha nem, akkor lerakódik a szívénél az artériákban. Ebből kifolyólag eltorzulnak a végtagok. Először azt vehetjük észre, hogy az állat keveset mozog (mert fáj neki a mozgás). Ezek a rendellenességek először a hátsó végtagokban jelentkeznek. Hetente a lábait is tapogassuk meg, hogy nem kemény-e az izom.
Félévente vigyük el az állatot állatorvoshoz kivizsgálásra ilyenkor szokott kapni injekciót, ami fontos ásványi anyagokat tartalmaz.
Ne ijedjünk meg, ha esetleg ősszel, télen kicsit étvágytalan. Hatással van rá az időjárás változás főleg a lehűlés, de ha két, max. 3 hétig nem eszik, azért vigyük el orvoshoz, de végeredményben egy jól táplált vízi agáma 2 hónapig bírja élelem nélkül. Ilyen alkalmakkor mikor nem eszik az ujjunkat porozzuk be és nyalassuk le vele és így juttassuk vitaminokhoz.
A víz és a terráriumi klíma hőmérséklete legyen nagyjából megegyező. Ez a hőmérséklet 30 és 32C között. A víz szintje: legalább olyan mély legyen a víz, hogy az állatot ellepje. Nem okos egyből ezzel a vízszinttel kezdeni, mert állatkereskedési körülmények között nincs ekorra vize. Ezért szépen fokozatosan növeljük a víz szintjét. Valami követ vagy ilyesmit tegyünk a vízbe amire ki tud támaszkodni(meg hát valahogy ki kell jöjjön a vízből).A tál ne legyen se fehér se átlátszó (tehát üveg), mert attól fél és nem mer belemenni. A terráriumot ne tegyük ablakhoz közel mert télen akkor sokat veszít a terrárium a hőjéből. Tipp: a lámpáját amivel fűtjük felülről tegyük virág cserépbe fejjel lefelé(mármint a cserepet), a cserép és a lámpa közötti állományt töltsük ki alufóliával, így a hő csak befelé fog áramolni a terráriumba, mert az alufólia hőszigetel és nem is ég el.Ha a terráriumon felül szita vagy háló van akkor azon vágjunk akkora nyílást mint a lámpa és a cseréppel együtt gyengén eresszük be a lámpát, de arra ügyeljünk, hogy ne olyan benntre, nehogy az állat megégethesse magát!
UV égővel nem tanácsos az állatot melegíteni. Lehet, hogy szép színt ad az állatnak és nap hatású, de jelentősen növeli a rákos sejtek számát. Ha szép színt akarunk neki inkább sokat foglalkozzunk vele. A fiatal állat havonta vedlik, ha rendesen táplálkozik.

Vissza

Ha a termékkel kapcsolatosan kérdése van, írjon emailt vagy a telefonszámon hívjon!
Üzenőfal:

                         

                                      Referenciáink!


550 Literes tengeri akvárium.
 


 

 

540 Literes akvárium.
 

 


3 db 890 Literes édesvízi akvárium egyben.
 

 


400 Literes tengeri akvárium.
 


560 Literes térelválasztó akvárium.
 

 


500 Literes tengeri akvárium.
 

 


600 Literes tengeri akvárium.
 

 


600 Literes térelválasztó akvárium.
 

 


500 Literes sarok akvárium.
 


1000 Literes tengeri akvárium.
 

 


400 Literes tengeri akvárium.
 

 


1250 Literes sügéres akvárium.
 

 


Terrárium sor.
 


340 Literes akvárium.
 


100 Literes akvárium.
 

 

Már lehetőség van üzletünkben bankkártyával való fizetésre is!

 

 

 

Kizárólag tengeris vevőink igényelhetik ezt a kártyát amely komoly kedvezményeket jelent számukra....így nagyon népszerű körükben!

 

Akvárium és terrárium árak egyedi méretek alapján is!

Az akváriumokat és terráriumokat speciális szakemberek gyártják egyedi méretek alapján is!Választható fekete és átlátszó ragasztásban több féle élcsiszolással.

Négy vagy sok szögletű ívelt elejü  változatokban is.

 

       

  IGÉNYELJEN TÖRZSVÁSÁRLÓI KÁRTYÁT ÜZLETÜNKBEN!

Nem tudja minek örűlne kedvese de szeretné meglepni valamivel? A tőrzsvásárlói kártyával ez lehetséges.

 

   

 

 

Etesd meg a halakat:

Figyelem! A jelenleg nincs Flash lejátszó telepítve vagy elavult, így a flash videó valószínűleg nem fog helyesen működni.
Töltse le a legfrissebb Flash lejátszót az Adobe weboldalról.

Akciós termék

Nyitvatartás

Hétfő-péntek: 09-17

Szombat: 09-12

Vasárnap: zárva

Telefon: 06 52 344025

Horgászbolt száma:
06 30 2183665

Cím: 4026. Debrecen, Darabos u. 8.

E-mail: halszendvicspc@gmail.com

Boltunk & Referenciák

Térkép